Naš stručni tim pokriva oblasti:

KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, PULMOLOGIJA, REUMATOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, GASTROENTEROLOGIJA, HEMATOLOGIJA, PEDIJATRIJA, INFEKTIVNE BOLESTI, TERAPIJSKE PROCEDURE...

  ALERGOLOGIJA

Alergije su velika grupa oboljenja koja se najčešće ispoljavaju na putevima za disanje, očima i na koži i sluzokoži, te se veoma često razmatraju multidisciplinarno, odnosno u lečenju učestvuju lekari različitih specijalnosti. Uzrok alergije se često određuje na osnovu revnosno uzetih anamnestičkih podataka od pacijenta, odnosno posle iscrpnog razgovora alergologa i osobe sa alergijom, kao i na osnovu kožnih proba i alergijskih testova iz krvi. Po razrešenju akutne epizode alergije se mogu ponavljati, ako organizam ponovo dodje u kontakt sa alergenom (uzročnikom alergije), te je potrebno izbegavati kontakt sa alergenom i sprovesti, takozvanu, desenzibilizaciju.
U našoj poliklinici možete obaviti specijalistički pregled alergologa, uraditi kožne probe i testove iz krvi, kao i multidisciplinarno razmatranje vašeg problema sa alergijom, posle čega ćete dobiti preporuku za adekvatno lečenje i desenzibilizaciju.
   
joomla template