Naš stručni tim pokriva oblasti:

KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, PULMOLOGIJA, REUMATOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, GASTROENTEROLOGIJA, HEMATOLOGIJA, PEDIJATRIJA, INFEKTIVNE BOLESTI, TERAPIJSKE PROCEDURE...

  GASTROENTEROLOGIJA

Gastroenterologija je nauka koja proučava i leči bolesti puteva za varenje, jednjaka, želudca, tankog i debelog creva. Pored detaljnog gastroenterološkog pregleda, koji podrazumeva i iscrpan razgovor sa obolelim o njegovim tegobama, često je za dijagnostiku bolesti puteva za varenje neophodno uraditi i endoskopiju (ezofagogastroduodenoskopija, kolonoskopija i rektoskopija) ili radiografske preglede trbuha, od kojih je ultrazvučni pregled (EHO abdomena) najčešće korišćen u praksi. Poslednjih godina razjašnjen je uzrok najčešćeg gastroenterološkog oboljenja, čira na želudcu i dvanaestopalačnom crevu, a to je bakterija Helicobacter pylori, koja se dijagnostikuje ureaza testom obavljenim u toku gastroskopije, kultivacijom bioptata želudca ili ureaza izdisajnim testom.
Poliklinika Paster-Vidikovac ima mogućnosti da uradi kompletnu dijagnostičku proceduru različitih gastroenteroloških oboljenja, uključujući i sve endoskopske metode, kao i kompletnu dijagnostiku za otkrivanje prisustva Helicobacter pylori, uključujući i ureaza izdisajni test. Po dijagnostikovanju problema naši gastroenterolozi preporučiće će vam adekvatnu terapiju, a celokupno zdravstveno osoblje poliklinike Paster-Vidikovac će nadzirati vaše zdravstveno stanje do ozdravljenja.
   
joomla template